Kruidwis
zaterdag, november 30, 2013

Herboristen in spé

›
Het tweede weekend van de opleiding. De studenten komen helemaal naar De Haan aan Zee. Zelfs helemaal uit Enschede, knap dat mensen dat er...
donderdag, november 21, 2013

Herfst aan de Zoete Waters

›
Binnendoor, zigzaggend met mijn motorhome langs de dorpen rond Leuven kom ik nog eens bij de Zoete Waters terecht. Even stoppen om wat ...
dinsdag, november 19, 2013

Bingelkruid

›
In dit seizoen zijn het vooral eenjarige superonkruiden, die nog groeiend en bloeiend in de natuur aanwezig zijn. Over vogelmuur hebben w...
zondag, november 17, 2013

Instant koken.

›
Instant koken. Klinkt niet gezond noch gezellig, maar als je tijdelijk alleen woont, heb je nu eenmaal niet de neiging om uren in de keuken ...
donderdag, november 14, 2013

Knopkruid gesprokkeld.

›
Om de lessen herborist wat op te fleuren heb ik graag dat de cursisten zelf ook wat planten of plantenresten meebrengen. Is er nu nog wat i...
woensdag, november 13, 2013

Gojibessen

›
Hier, in De Haan groeien vrij veel gojibessen, vooral in de buurt van het golfterrein, waar ze oorspronkelijk ook aangeplant zijn. De goji...
maandag, november 11, 2013

Herfsttijd, tijd voor reflectie

›
Herfst- en wintertijd! Altijd weer tijd om te reflecteren. Reflecteren, wat een woord! Herfstgeur, geur van gevoel. Je terug trekken in j...
dinsdag, november 05, 2013

Herfst, planten verzamelen?

›
Planten verzamelen in de striemende regen heeft ook zo zijn charme. Dan voel je tenminste dat je leeft. En ja, voor de eerste les kruidenl...
zaterdag, november 02, 2013

Herfst in Breda: platanen, kweeperen en cafés

›
Op bezoek bij mijn dochter in de Nederlandse stad Breda. Herfst, tijd van vergane geuren en bontbruine kleuren. Heimweegeuren, ze roepen he...
zondag, oktober 27, 2013

Herboristen Opleiding: een eerste impressie

›
Het eerste weekend van de 25ste herboristenopleiding. Altijd weer spannend, zelfs al voor het echt begint. Mensen die ondanks gps en and...
woensdag, oktober 23, 2013

Pizza, quiche of omelet?

›
Na een tijdje voor drie gekookt te hebben, nu weer even koken voor mij alleen. Niks mis mee, maar wel heel anders. Nog sneller en ongecontro...
zondag, oktober 20, 2013

Den Botanieken Hof

›
Achter een arduinen balustrade met daarop prachtige gietijzeren straatlantaarns uit de 19de eeuw ligt aan de Leopoldstraat in Antwerpen ee...

Cursusboeken en paardenkastanje

›
Volop voorbereiding voor de opleiding die zaterdag start. In de namiddag de cursusboeken opgehaald in Oostende. 'Ik doe het maar met ...
zaterdag, oktober 19, 2013

Stacaravan of caravane résidentiële: Camping Le Roptai

›
Campings met stacaravans en chalets, een wereld op zich. Kleine dorpen waar mensen van verschillend allooi, hutje mutje, uit vrije wil b...
vrijdag, oktober 18, 2013

Belvaux en omgeving

›
Hypericum zaaddozen Op weg in Wallonië. Plaatsen opnieuw verkennen. Poix Saint Hubert, dat was zeer lang geleden, langs het riviertje...
maandag, oktober 14, 2013

Onderweg: Pont L'Eveque

›
Weg. Onderweg. Op weg van Bretagne naar Belgïe. Vanmorgen volop zon diep in de punt van Bretagne maar wel steeds meer wolken en stortregen...
zondag, oktober 13, 2013

Fête des pommes

›
Vooraleer ik morgen weer naar België en omstreken vertrek, zijn we nog even naar het appelfeest in het Bretoense dorpje St Rivoal geweest. D...
vrijdag, oktober 11, 2013

Boodschappen op de fiets en binnendoor.

›
Ik fiets de laatste tijd meer dan ik wandel. Vreemd van mij, wandelen is nochtans mijn tweede natuur. Alleen met fietsen kom je wel wat ve...

Appel, appelsap en appelmoes

›
Wat moeten we met al die niet echt eetbare, wat zure appels in onze tuin? Eigenlijk zijn het appels om cider te maken. Appelsap moet ook k...
woensdag, oktober 09, 2013

Koken in het wilde weg.

›
groene snijbiet Ook koken doe ik elke dag. Zomaar in het wilde weg, een beetje radeloos. Maar...vooral als er niks in huis is, lukt het...
‹
›
Homepage
Internetversie tonen

Over mij

Mijn foto
KruidWis
Mijn volledige profiel tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.